Recept 05 (0 stemmen)

Garnaalspiesjes met gember

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil en rasp de gember.
  2. Pel en hak de knoflook.
  3. Spoel het chilipepertje, snij in fijne ringetjes, verwijder wel alle pitjes.
  4. Snipper de lente-uitjes.
  5. Maak een marinade van het limoensap, de sojasaus en de sesamolie.
  6. Doe drie eetlepels van de marinade in een kommetje en meng met de gember en de knoflook.
  7. Roer deze marinade door de garnalen, zet ze afgedekt 20 minuten in de koelkast.
  8. Roer de abrikozenconfituur los in de rest van de marinade, doe er de lente-uitjes en het chilipepertje bij, kruid naar eigen smaak met zout.
  9. Wrijf de stervruchten schoon met vochtig keukenpapier en snij ze in plakjes.
  10. Prik de gemarineerde garnalen en de stervruchten op spiesjes, bestrijk de stervruchten met een beetje marinade.
  11. Verwarm de spiesjes 1 minuut aan beide kanten in een antikleefpan.
  12. Leg de spiesjes op warme borden en lepel er de abrikozendip over, dien op met wilde rijst.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie