use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Garnaalsalade met groene boontjes en gemberkoekje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Garnaalsalade met groene boontjes en gemberkoekje

Garnaalsalade met groene boontjes en gemberkoekje

Zoals alle groenten leveren sperzieboontjes ons een heleboel voedingsstoffen.

Bovendien zijn ze caloriearm en dus ideaal voor de lijn...

Zoals alle groenten leveren sperzieboontjes ons een heleboel voedingsstoffen.

Bovendien zijn ze caloriearm en dus ideaal voor de lijn...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten
  • 500 g grijze garnalen
  • 250 g fijne groene boontjes van Iglo
  • 1 gepelde en ontpitte tornaat
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 potje bieslook
  • 1 appel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel opgeklopte room
  • 1 scheutje cognac
  • 3 koffielepels ketchup
  • kerrie, cayennepeper, zout
  • 4 rijpe tornaten voor de coulis
  • gemberkoekjes (zie bereiding)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Meng de mayonaise met de ketchup, de room, de cognac, kerrie en
  2. cayennepeper.
  3. Kook de boontjes beetgaar en snijd ze in ringetjes. Laat de andere zo als garnituur.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.
  5. Hak het hard gekookt ei grof. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bieslook fijn (de helft bij de garnalen voegen en de rest in de coulis).
  6. Meng alles met de garnalen en afsmaken.
  7. Mix voor de coulis de tomaten en wrijf ze door een zeef, breng de coulis op smaak.
  8. Voor het gemberkoekje: meng alle ingrediënten (30 g aardappelpuree, 50 g honing, gehakte gember, 1 eiwit, 50 g bloem, 30 g malse Solo margarine) en laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast.
  9. Breng het deeg op de bakplaat aan in een dun rond laagje en bak op 150°C.
  10. Leg met een ronde vorm de garnaalsla op het bord, leg de coulis met de resterende boontjes rond de garnaalsla en leg op het laatste ogenblik de gemberkoekjes op de garnaalsla.
  11. Fris opdienen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.