Garnaalkroketten

2 (2)
30 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eidooiers los in de room. Bewaar het eiwit afgedekt in de koelkast.
  2. Smelt de Solo in een kookpot en voeg er doe er 120 g bloem bij. Laat de bloem op een laag vuur, al roerende met een houten lepel, garen, tot je een koekjesgeur ruikt. Roer er dan met de garde beetje bij beetje de koude melk door tot je een gladde saus hebt (dit is béchamel).
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder de béchamel. Voeg vervolgens de kreeftenbisque en de geraspte kaas toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en roer tot een stevige massa.
  4. Neem de pan van het vuur en meng er het mengsel van room en eieren door. Voeg tot slot de garnalen toe en enkele druppels citroensap. Roer opnieuw door elkaar.
  5. Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en bestrijk het in met olie. Giet de garnaalvulling in de ovenschaal, strijk glad en leg een vel huishoudfolie op het oppervlak. Laat een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast.
  6. Zet 3 kommetjes klaar: een met witte bloem, een met losgeklopt eiwit met peper en zout en een met paneermeel.
  7. Bestuif je werkblad met bloem en stort er de afgekoelde garnalenvulling op. Snijd ze in blokjes van 5 cm op 5 cm, vorm er kroketjes van en wentel elk stukje eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Opgelet: zorg ervoor dat elk stukje van je kroket bedekt is met paneermeel, anders kan je kroket openbarsten tijdens het frituren.
  8. Bak de kroketjes op 175°C per 4 in Solo-frituurolie, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met sla, gefrituurde peterselie en een schijfje citroen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door souskok op 26 maart 2019 om 15u29

vind dit na vide-ke het lekkerste, aan de kust altijd genomen op restaurant en ben bijna 70 Smakelijk

Gepost door Solo op 28 maart 2019 om 10u27

Dag souskok, super leuk om te horen dat je zo'n grote fan bent van garnaalkroketjes. Aan de zee smaken ze dan nog eens éxtra lekker natuurlijk! Groetjes, het Solo-team

Gepost door Solo op 28 maart 2019 om 10u28

Dag souskok, super leuk om te horen dat je zo'n grote fan bent van garnaalkroketjes. Aan de zee smaken ze dan nog eens éxtra lekker natuurlijk! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?