Recept 25** (3 stemmen)

Garnaalkroketten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de vulling 1 vulling 1 dag op voorhand zodat de kroketten stevig kunnen worden. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Even flink roeren en de fumet toevoegen. Goed roeren met de garde, de bechamel een paar minuten laten garen op een middelhoog vuur. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat. Voeg de twee eierdooiers toe (eiwit bewaren) en tenslotte het citroensap. Neem van het vuur en meng er voorzichtig de garnalen onder.
  2. Stort de vulling op een bord of een bewaardoos bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de vulling 2 à 3 cm dik is. Laat dit afgedekt met plastic folie een nacht rusten in de koelkast.
  3. Snijd de vulling in gelijke delen en wentel de kroketten achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel. Bak de kroketten in heet frituurvet (180°C) tot ze mooi goudbruin zien. Serveer met partjes citroen en gefrituurde peterselie.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door peggydl op 17 november 2014 om 12u36

Deze ga ik ook eens proberen, met al die garnaalkroketten-fans hier thuis. Fijne uitleg, dank je wel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie