Recept 55***** (1 stem)

Garnaalkroketten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis en schaaldieren

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet de garnaalkoppen samen met de melk op een zacht vuur en laat 20 min trekken.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk.
  4. De bloem moet gezeefd worden.
  5. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel.
  6. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus.
  7. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.
  8. Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang, 25 cm breed) ingewreven met solo.
  9. Laat de garnaalkroketten 1 nacht in koelkast en snij ze dan in vierkantjes of rechthoekjes.
  10. Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim.
  11. Frituur op 180°C.
  12. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door martoit op 29 mei 2013 om 22u42

Recept lijkt me niet helemaal juist. Gelatine mag zéker "niet" meer meekoken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?