Altijd weten wat je gaat eten?
Garnaalkroketten frituren
Bereidingswijze
- Zet de garnaalkoppen samen met de melk op een zacht vuur en laat 20 min trekken.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk.
- De bloem moet gezeefd worden.
- Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel.
- Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus.
- Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.
- Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang, 25 cm breed) ingewreven met solo.
- Laat de garnaalkroketten 1 nacht in koelkast en snij ze dan in vierkantjes of rechthoekjes.
- Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim.
- Frituur op 180°C.
- Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door martoit op 30 mei 2013 om 00u42
Recept lijkt me niet helemaal juist. Gelatine mag zéker "niet" meer meekoken.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?