Ingrediënten voor 6 personen
- 400 gram Casselerrib of rookworst
- 200 gram salami in dikke plakken
- 1 flinke ui
- 1 st winterwortel
- 2 grote aardappelen
- 1 grote prei
- 250 gram champignons
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram diepvries erwten
- 2 verse tomaten
- 2 el olijfolie
- 150 gram ontbijtspek in blokjes
- 3 tenen knoflook
- 2 el provençaalse kruiden
- 1 fles rode wijn (75cl)
- 1,5 liter water
- 3 tabletten vleesbouillon
- 800 gram witte bonen uit blik of bokaal
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 gram snippers savooikool
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snij de salami en casselerrib in niet te kleine blokjes.
- Snipper de ui grof, snij de winterwortel en aardappelen in blokjes.
- De prei in ringen en de champignons in vier.
- Haal de sperziebonen af en halveer ze.
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek uit.
- Laat vervolgens de casselerrib, de salami, de ui, de geperste knoflook, de wortel, de aardappel, de champignons, de kruiden en de sperzieboontjes kort meefruiten.
- Blus af met de wijn, vul aan met het water en verkruimel er de bouillontabletten bij.
- Schep goed om, breng vervolgens aan de kook, en draai dan het vuur laag.
- Laat ongeveer 20 minuten stoven.
- Voeg de witte bonen, de tomatenblokjes, de erwtjes, de kool, de verse tomaat en de prei toe.
- Laat alles nogmaals 10 a 15 minuten stoven.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?