Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op T°4 - 120° C en plaats er 2 borden in.
  2. Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
  3. Verwarm een pan zonder vetstof op een hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
  4. Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op een hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
  5. Giet de azijn in de pan, verwarm op een matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
  6. Schik de meloenblokjes in het midden van een bord in een metalen ring. Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
  7. Serveer met licht geroosterd meergranenhouthakkersbrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Saegermans71 op 18 februari 2011 om 18u40

Dit gaan we zeker eens proberen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?