Gamba’s met mangochutney
Gamba’s op een stokje, altijd een topper op eindejaar. Een tikkeltje exotisch, maar vooral super eenvoudig!
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g gamba's (gepeld en darmkanaal verwijderd)
- 150 g mango
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 cm gember, fijngeraspt
- 1/2 chilipeper, in fijne stukjes
- 1 el sinaasappelsap
- 2 el water
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 el honing
- Peper en zout
- Solo Bakken & Braden
Bereidingswijze
- Verwarm de Solo Bakken & Braden in een kookpot en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig aan. Voeg de geperste knoflook, de fijngeraspte gember en de chilipeper toe en laat even meestoven.
- Snijd de mango in fijne blokjes en doe ze in de pot. Voeg het sinaasappelsap, het water, de wijnazijn en de honing toe.
- Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango zacht zijn (+/- 25 minuten).
- Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.
- Kruid de gamba’s met peper en zout. Bak de gamba’s gaar in een hete pan met anti-aanbaklaag.
- Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes. Spies de gamba’s op een satéstokje en serveer samen met de chutney.
Tip
De chutney kan je perfect de avond voordien maken en enkele dagen bewaren in de koelkast. Als je nog wat oud brood hebt, kan je perfect een paar stukjes brood toasten en erbij serveren. De chutney is namelijk lekker met een stukje brood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?