gamba's met gember om duimen en vingers af te likken

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. pel de tomaten. verwijder de zaden en hak in blokjes. schil de gember en hak ze in een heel fijne julienne. neem een wokpan en bak in een nootje boter gedurende 5 minuutjes de gamba's. voeg er vanaf het begin de helft van de tomaatjes toe.
  2. flambeer ze met de saké en voeg de gember toe.
  3. peper en zout en laat nog een zestal minuutjes doorkoken.
  4. haal de gamba's uit de pan en houdt ze warm. doe de rest van de boter bij de saus en klop ze op een zacht vuurtje op. doe de rest van de tomatenblokjes erbij en laat ze nog een half minuutje mee garen.
  5. giet de saus over de gamba's en strooi er de bieslook over! dien op met rijst of met brood.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door hildeke3105 op 27 februari 2010 om 15u05

één woord... jammie!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?