use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gamba’s a la plancha met absint en dragon
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gamba’s a la plancha met absint en dragon

Gamba’s a la plancha met absint en dragon

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 12 grote gamba's, ongepeld
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje dragon
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 15 cl absint (sterke drank op basis van anijs)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
  2. Verhit een pannetje en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Voeg de gesnipperde sjalot en de knoflook toe. Laat een minuutje stoven zonder te kleuren.
  3. Blus met de absint en voeg er de gehakte dragon aan toe. Laat twee minuutjes inkoken, zodat de alcohol uit de absint kan verdampen.
  4. Reinig de gamba’s door met een scherp mes een inkeping in het pantser langs de rugzijde te maken. Trek het zwarte darmkanaaltje eruit (dat kan namelijk een bittere bijsmaak geven). Doe ze in een kom en overgiet ze met de marinade. Laat een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  5. Wrijf de overtollige marinade van de gamba’s en gril ze 2 minuten aan elke kant op de barbecue. Serveer met vers ciabattabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.