Gamba’s a la plancha met absint en dragon

4 (4)
80 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
  2. Verhit een pannetje en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Voeg de gesnipperde sjalot en de knoflook toe. Laat een minuutje stoven zonder te kleuren.
  3. Blus met de absint en voeg er de gehakte dragon aan toe. Laat twee minuutjes inkoken, zodat de alcohol uit de absint kan verdampen.
  4. Reinig de gamba’s door met een scherp mes een inkeping in het pantser langs de rugzijde te maken. Trek het zwarte darmkanaaltje eruit (dat kan namelijk een bittere bijsmaak geven). Doe ze in een kom en overgiet ze met de marinade. Laat een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  5. Wrijf de overtollige marinade van de gamba’s en gril ze 2 minuten aan elke kant op de barbecue. Serveer met vers ciabattabrood.

Tip

Heb je geen absint in huis? Vervang hem dan gerust door dezelfde hoeveelheid pastis of pernod (voor een lekkere Zuid-Franse anijssmaak).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 30 juli 2012 om 18u18

Dank je wel hildeDP voor de positive reactie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?