x
Altijd weten wat je gaat eten?
Gamba-hapje
500 gr ongepelde, rauwe gambas
200 gr gemengd gehakt
3 eetlepels sojasaus
3 draai van de pepermolen
1 cm gember
2 rondjes rijstpapier(loempiavellen)
1 dl maisolie
zoetzure chilisaus(delhaize)
Bereidingswijze
Gambas pellen, darmkanaal verwijderen, even afspoelen onder koud water, hakken tot een fijne massa. Vermengen met het gehakt, gember, peper en sojasaus. Hier quenelles van maken met behulp van 2 koffielepels. in een kleine pan 3 eetlepels olie verhitten in 3 minuten gaar bakken, tussen door draaien, op keukenpapier laten uitlekken. In de koelkast afkoelen. rijstpapier bakken in laagje olie, op keukenpapier leggen en in stukken breken. serveren per portie , 1 gamba-quenelle met een beetje zoetzure chilisaus en als krokantje rijstpapier
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kookaholic op 06 januari 2015 om 15u06
Kan ook met scampis. In Thailand bakken ze dit tussen 2 rijstvellen, maar dan word het rijstvel niet krokant. zij snijden het dan in tipjes. Het is een thaise dim sum.Smakelijk !
Hoeveel sterren geef jij dit recept?