Fruittaart met "koekjesdeeg"

Ingrediënten voor 7 personen

Bereidingswijze

  1. Voor het deeg : De boter, 90g suiker, en snuifje zout in de keukenrobot doen, daar de vanillezaadjes bijdoen en laten mengen. Vervolgens een volledig ei en een eidooier bijvoegen, alles mengen tot een homogene massa, De helft van de bloem toevoegen, traag mengen en de andere heflt ook toevoegen. Mengen tot het deeg begint te "bollen" , nog even met de handen kneden en een uurtje laten rusten.
  2. Baknetbakkersroom : De pudding, 125g suiker, eidooier en een flinke scheut melk bij mekaar mengen. De rest van de melk samen met het opengeschraapt vanillestokje opkoken. De warme melk bij die koude massa gieten, goed roeren, vervolgens alles terug in de kookpot gieten, goed roeren en laten doorkoken. Massa in een plastiek kom doen met een plastiek folietje op, zodat er geen velletje onstaat. volledig laten afkoelen in de ijskast.
  3. De taartbodem uitrollen, taartvorm bekleden en blind afbakken op een 200° , goed laten afkoelen, daarna de pudding erop doen.
  4. (naar smaak kan je ook wat witte chocolade laten smelten, en tussen de bodem en de pudding doen) , daarna afwerken met vers fruit.
  5. Smakelijk !

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 19u53

gezond maar lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?