Ingrediënten voor 24 personen

  • 250 gr hoeveboter op kamertemperatuur
  • 170 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 400 gr bloem
  • 110 gr puddingpoeder (vanille)
  • 225 gr rode vruchtenconfituur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  2. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier of siliconenmatjes.
  3. Meng de boter met de suiker en de vanille in de kom van de keukenrobot. Doe er de bloem en het puddingpoeder bij en meng.
  4. Haal het deeg uit de kom en kneed met de handen nog even door en vorm er 24 balletjes van.
  5. Leg de deegballetjes op de bakblikken en duw ze een beetje plat met de vingertoppen. Maak een kuiltje in het midden van ieder balletje en lepel er wat konfituur in.
  6. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de warme oven tot ze aan de randen goudgeel zijn.
  7. Laat ze op het bakblik 5 minuten afkoelen en leg ze daarna op de rooster om verder af te koelen.
  8. Lekker met een vers kopje koffie of thee.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?