Frittata muffins met zalm, boerenkool, prei en cottage cheese

Onmisbaar bij een paasbrunch, een receptje met ei! Dat hoeft geen klassiek roerei of omelet te zijn. Kom eens lekker origineel uit de hoek met deze gemakkelijke, gezonde frittata muffins met gerookte zalm, boerenkool, prei en cottage cheese. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Je kan de muffins zowel koud als warm serveren, een topper voor groot en klein!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de boerenkool, prei, lente-uitjes en knoflook fijn.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een stoofpot en fruit de fijngehakte prei, lente-ui en knoflook gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
  4. Voeg vervolgens de boerenkool toe, meng goed en laat nog 5 minuten meebakken.
  5. Haal de stoofpot van het vuur, breng op smaak met peper en zout en zet even opzij.
  6. Kluts de eieren, samen met de cottage cheese, de fijngehakte dille, peterselie, peper en zout. Voeg 10 cl Solo Crèmefine Cuisine toe voor een extra romige smaak.
  7. Vet de muffinbakvorm in met een beetje Solo vloeibaar.
  8. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Verdeel het groentemengsel over de vormpjes en leg daarop enkele stukjes gerookte zalm.
  9. Verdeel het eimengsel over de vormpjes tot ze ongeveer voor ¾ gevuld zijn.
  10. Bak de frittata muffins ongeveer 20 à 25 min in de oven tot ze mooi gaar zijn.
  11. Haal de frittata’s uit de oven en serveer ze warm of koud.

Tip

De groenten kunnen variëren, afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt. Gebruik gerust restjes! De boerenkool zou je bijvoorbeeld kunnen vervangen door spinazie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?