Recept 45**** (1 stem)

Frittata met spinazie en tomatensaus

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde stelen van de spinazie, spoel de spinazie en zwier droog.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een grote kookpot, bak al roerend de spinazie tot deze geslonken is.
  3. Laat uitlekken in een zeef, knijp met de hand zoveel mogelijk vocht eruit, trek vervolgens in stukken.
  4. Klop de eieren los en roer er de spinazie, 25 gr solo en 25 gr Parmezaanse kaas door, kruiden met pezo.
  5. Verhit 2 el olijolie in een koekenpan en bak hier het eimengsel in tot het bijna gestold is.
  6. Strooi er dan de rest van de Parmezaanse kaas over en verdeel er ook de rest van de solo in klontjes over.
  7. Leg een deksel op de pan, laat 4 à 6 minuten op een heel laag vuur verder garen, of, verwarm de oven voor op 225° en zet de frittata 3 à 5 minuten in de warme oven, tot de bovenkant gestold is.
  8. Snij de frittata in 4 en serveer goed warm met de warme tomatensaus.
  9. Tomatensaus: Pel de sjalot en snipper fijn, pel de knoflook en snipper fijn, of pers uit.
  10. Rasp de wortel en snij in fijne blokjes, spoel de selderstengel en snij in fijne boogjes.
  11. Verhit 1 à 2 el olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
  12. Voeg de knoflook, wortel en selder toe en laat even meebakken.
  13. Voeg nu de tomatenblokjes met sap toe en laat aan de kook komen, indien grote stukken tomaat, pletten met een vork.
  14. Voeg suiker en chilivlokken naar eigen smaak toe.
  15. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen op en laag vuur, breng op smaak met pezo.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?