Frisse stoemp met bieslook en gebakken zalm
Op zoek naar het lekkerste recept voor stoemp met bieslook? Wij tonen je hoe met iets simpels als aardappelen een écht feest maakt van je stukje gegrilde zalm.
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g zalmfilet
- 80 g grijze garnalen
-
1 klontje Solo
-
1 klontje Solo
-
-
40 cl Solo Crèmefine Licht
- 900 g aardappelen
- peper en zout
- snuifje muskaatnoot
- 50 g zilveruitjes op azijn
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- 20 cl witte wijn
- 1 blokje visbouillon
- enkele bieslookstengels
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Kook ze gaar in gezouten water. Maak er stoemp van met een klontje Solo, wat peper en zout en een snuifje muskaatnoot.
- Hak de zilveruitjes en de bieslook fijn en meng ze onder de stoemp.
- Bak de zalm in wat Solo Vloeibaar.
- Maak in dezelfde pan ook de saus: voeg de Solo Crèmefine Licht, 20 cl witte wijn en het blokje visbouillon toe. Laat 5 minuten goed inkoken en voeg de grijze garnalen toe.
- Leg de zalm op een bord en schenk er de romige garnalensaus bij. Werk af met enkele bieslookstengels en dien op met de stoemp.
Tip
Kies voor een superluchtige stoemp met bieslook liefst zachtkokende aardappelen, zoals bintjes.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door VMD op 16 april 2010 om 13u27
Gisteren geprobeerd. Verdraaid lekker. Alleen heb ik de zilveruitjes vervangen door een fijngemalen chalotje en heb ik er gewokte asperges bij geserveerd. Zeker voor herhaling vatbaar.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?