Frisse salade met gepaneerde mosseltjes

Maak deze gepaneerde mosseltjes met een verse salade als je echt wil uitpakken met iets origineels. Zo heeft niemand al mosselen gegeten!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Paneer de mosselen: haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en ten slotte door het met lookpoeder op smaak gebrachte paneermeel.
  2. Was de krulandijvie, droog ze en snijd ze fijn. Snijd de rode ui in zeer fijne plakjes en verwijder de worteltjes van de veldsla. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Meng de krulandijvie met de rode ui en de tomatenblokjes.
  3. Mix het sap van de limoenen met de peterselie, wat witte wijnazijn en olijfolie. Giet door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Warm het Solo Frituurvet tot op 170°C. Bak de mosselen mooi goudgeel en laat goed uitlekken op keukenpapier. Dresseer de salade in het midden van het bord, lepel er de vinaigrette rond en schik er de mosseltjes langs.

Tip

Koop je voor je gepaneerde mosseltjes verse mosselen bij de visboer? Leg ze dan meteen in zout water in de koelkast. Zo blijven ze leven en ontdoen ze zich van zand en vuil.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?