Frisse bietensalade

Deze knapperige bietensalade met honing en pijnboompitjes is niet alleen overheerlijk. Met zijn veelkleurige looks wordt hij ook dé blikvanger op je barbecuebuffet.

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Het is een heel gemakkelijk recept om te maken. Het enige dat je wél nodig hebt, is een mandoline, ofwel moet je tekeer gaan met je dunschiller, maar dan gaat het allemaal iets langer duren.
  2. Schil de bieten en snijd er hele dunne schijfjes van met behulp van de mandoline. Hussel ze allemaal wat door elkaar en doe ze in een grote mengkom. Neem de waterkers en strooi deze over de bieten. Kruid met wat peper. Strooi de pijnboompitten erover, rooster deze eventueel op voorhand, dan zijn ze sterker van smaak.
  3. Meng vervolgens alle ingrediënten van de dressing onder elkaar. Kruid stevig met peper en zout. Giet het geheel over de salade en meng alles nog eens goed door elkaar.
  4. Zeer fris en lekker. In de zomer ook perfect om als salade bij de barbecue te serveren.
  5. Smakelijk!

Tip

Mag je salade met vergeten groenten nog wat zoeter? Voeg dan wat stukjes appel toe aan je bietensalade: lekker fris!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door christine66 op 21 september 2019 om 15u19

het ziet er lekker uit zal ik zo vlug mogelijk eens proberen want het spreekt echt aan zo kleurrijk

Hoeveel sterren geef jij dit recept?