Recept 05 (0 stemmen)

FRIET (BASIS)

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de friteuse tot 140 C. Snijd de aardappelen met een scherp mes in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in repen van 1 cm dik.
  2. Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met de theedoek goed droog.
  3. Rasp de schil van de citroen boven een kommetje. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper en citroensap.
  4. Bak de frieten in 3-4 porties in 4-5 min. op 140 C voor. Schud regelmatig het mandje zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Schud de olie goed van de frieten. Leg de frieten op een schaal of bakplaat met bakpapier en laat ze afkoelen.
  5. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 C. Bak de frieten weer in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant.
  6. Schud na het bakken de olie goed van de frieten. Schep ze in een kom om met fijn zeezout naar smaak. Serveer de frieten met de citroenmayonaise.

Bron: JUMBO

Tip

Bestrooi de frietjes met rozemarijn.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?