Fricassee van paddenstoelen

4 (4)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak alle paddenstoelen zorgvuldig schoon. Verwijder zand met een borsteltje en was ze eventueel vlug onder stromend koud water. Hou alle verschillende soorten apart. Snij de Parijse paddenstoelen in vieren. De shiitake en de oesterzwammen mogen in reepjes.
  2. Zet een pan op het vuur en laat warm worden. Giet er een scheutje olijfolie in en voeg als de olie begint te dampen een klontje Solo toe.
  3. Bak eerst de shiitake al roerend op zeer hoog vuur. Laat 2 minuten bakken.
  4. Voeg de Parijse champignons toe en laat al roerend nog 3 minuten bakken.
  5. Oesterzwammen en dooierzwammen zijn zeer vlug gaar. Voeg ze daarom pas op het einde toe. Laat nog 1 minuut bakken op zeer hoog vuur.
  6. Voeg de gehakte sjalot en de geperste knoflook toe. Laat 30 seconden door bakken. Kruid de champignons ondertussen met peper en zout.
  7. Giet de portwijn bij de paddenstoelen. Laat even inkoken en voeg de Solo Crèmefine Licht toe. Meng en laat nog 2 minuten sudderen op zacht vuur. Werk af met de gehakte peterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door babouchke op 02 december 2014 om 01u47

deze ga ik maken om op een toast te doen, heb er al zin in !!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?