Recept 05 (0 stemmen)

Fricassée van kippenbillen

Dit is een recept van

tijd
65 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kippenbillen door het gewricht in twee.
  2. Hak de ui grof. hak de knoflook in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Schil de paprika niet.
  3. Laat een klontje boter uitsmelten in een platte schotel die ook in de oven kan. Voeg de ui toe. laat 5 minuten stoven op zacht vuur. Voeg spekblokjes toe. Laat 2 minuten verder bakken.
  4. Laat een klontje boter lichtbruin worden in een pan. Bak hierin de stukken gepeperde en gezouten kippenbout op tot deze langs alle kanten mooi gebruind is.
  5. Leg de stukken kip op de groenten. Schuif de schotel de voorverwarmde oven in die staat afgesteld op 150°C. Laat 25 minuten braden.
  6. Haal de schotel uit de oven en zet op een zacht vuur. giet de zoete witte wijn bij de kip. Schraap even flink over de bodem, onder de groenten. Laat 2 minuten koken en serveer.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie