Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Geen idee wat er Frans is aan deze stoofschotel maar het moet toch een naam hebben nietwaar? Maar echt het resultaat was werkelijk smullen. Je kunt dit vanzelfsprekend ook gewoon in een stoofpan of ovenschaal maken i.p.v in een Römertopf.
  2. Voor twee personen twee sukadelapjes. In totaal 350 gram. Maar ander stoofvlees kan natuurlijk ook. Haal het vlees door de bloem en bak het bruin in een koekenpan. Leg het daarna in de ovenschaal of (als je het in de pan gaat stoven) even op een bord.
  3. Snij een kleine ui, een paar tenen knoflook, een kleine winterpeen (10 cm) en zo’n zelfde stuk prei in plakjes en bak dat in diezelfde koekenpan. Doe er na een paar minuutjes een klein blikje tomatenpuree bij en een paar eetlepels balsamico azijn. Goed door elkaar roeren en dan bovenop het vlees doen.
  4. Aanvullen met 500 ml vocht. 250 ml water en 250 ml droge witte wijn. Laurierblaadjes erbij en dan deksel erop. Gewone ovenschaal gaat in een voorverwarmde oven van 175 graden en is na 2 uur klaar. Die tijd geldt ook voor de stoofpan die op een klein pitje gaat.
  5. De Slowcooker of Romertopf gaat een koude oven in en dan op dezelfde temperatuur voor zo’n 2,5 uur. Let er in alle gevallen op dat je moet eindigen met een dikke saus. Half uurtje voor het eind even kijken. Het kan zijn dat er nog wat wijn (water) bij zal moeten of dat juist de deksel van de pan moet om het nog wat in te laten dikken.
  6. En als laatste maak je een mengsel van 3 eetlepels gehakte zwarte olijven met 2 eetlepels kappertjes en wat verse basilicumblaadjes. Dat strooi je er op je bord overheen.
  7. Heerlijk met kruimige aardappeltjes of verse pasta. Absoluut een aanrader!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?