Recept 35*** (3 stemmen)

Franse quiche met paprika en brie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Quiche

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Pel de ui en snipper deze fijn.
  4. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  5. Pers het teentje knoflook. Snijd de brie in blokjes.
  6. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met knoflook, paprika, courgette en Provençaalse kruiden ca. 5 minuten.
  7. Laat de groente in een zeef heel goed uitlekken.
  8. Bekleed een springvorm van 24 cm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  9. Klop in een kom de eieren met melk los. Roer de geraspte kaas met zout en peper door het eimengsel.
  10. Verdeel het groentemengsel en blokjes brie over de deegbodem.
  11. Schenk het eimengsel erover.
  12. Bak de taart in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in 12 punten

Bron: Verse oogst

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Tuxedo_Mask op 22 februari 2014 om 15u04

Ik had hetzelfde idee als vertrisje toen ik hem eerst maakte. Maar met wat extra look en wat graanmosterd toe te voegen aan het eiermengsel en wat spekjes (als hij niet vegetarisch hoeft te blijven) was dat wel opgelost. Heel lekker op die manier.

Gepost door Love to Cook op 22 februari 2014 om 17u11

Hai Tuxedo_Mask, Bedankt voor je heerlijke tip. Dat is nu het leukste van alles, dat je elkaar met tips kunt aanvullen. Dat is koken met plezier en op z'n best. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie