Franse macarons met ganachevulling

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 150°C.
  2. Schraap het merg uit de vanillepeulen en meng het in een kom met het amandelpoeder en de poedersuiker. Dek de kom af en laat een halve dag rusten op kamertemperatuur. Zeef het amandel-suikermengsel.
  3. Klop intussen de eiwitten stijf (zorg dat je de eieren minstens een uur op voorhand uit de koelkast haalt). Meng daar 1/4 van de kristalsuiker onder en klop verder.
  4. Voeg geleidelijk de overige suiker toe terwijl je blijft kloppen.Voeg het amandel-suikermengsel in één keer bij de eiwitten en spatel het er
  5. voorzichtig door. Roer het beslag tot het in lintvorm van de spatel loopt.Neem een spuitzak met middelgroot spuitmondje en spuit bolletjes van +/- 3 cm diameter op een bakplaat met bakpapier (zorg voor een even aantal).
  6. Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven, laat kort afkoelen en maak de macaronhelften voorzichtig los van het papier. Leg ze op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  7. Maak de ganache. Hak hiervoor de chocolade in fijne stukjes. Breng de room rustig aan de kook en roer er de chocolade door. Roer het mengsel tot een egale, smeuïge crème.
  8. Laat de ganache afkoelen en spuit hem met een spuitzak op de vlakke onderkant van de helft van de koekjes. Sluit de koekjes met de andere helft.

Tip

Deze macarons zijn nóg lekkerder als je ze een dagje laat “rusten” in de koelkast voor je ze opeet… als je er zolang van af kan blijven, natuurlijk ;-)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Liesje00 op 29 december 2017 om 12u00

Voor hoeveel macarons kan je hiermee maken?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?