Franse appeltaart

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in kleine blokjes. Rasp en pers een halve sinasappel. Schil de goudrenetten en snijd ze in partjes. Meng in een kom de bloem (houd een eetlepel over) met een snuf zout en de boter.
  2. Wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot een kruimelig mengsel. Schep er iets meer dan een derde poedersuiker door en voeg een ei en een eetlepel koud water toe.
  3. Kneef alles snel tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast 15 minuten rusten. Maak intussen de vulling.
  4. Maal de amandelen in de keukenmachine tot een fijn poeder en meng de rest van de poedersuiker en bloem erdoor.
  5. Voeg de créme fraîche, twee derde eieren en sinaasappelrasp toe en meng alles tot luchtig mengsel.
  6. Meng in een kom de appelpartjes met het sinaasappelsap.
  7. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap van 30cm.
  8. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk aan de rand aan. Snijd het overtollige deel net iets boven de rand weg.
  9. Strijk het amandelmengsel over de bodem uit en leg de appelpartjes in cirkels op de amandelvulling. Begin aan de buitenrand.
  10. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin.
  11. Verwarm de abrikozenjam in een steelpan en bestrijk de appeltaart uit de oven direcht met de jam voor een mooi glanslaagje.
  12. Laat de taart afkoelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?