Ingrediënten voor 8 personen
- abrikozenjam
- pak bladerdeeg
- 500 gram broyag (250 g amandelpoeder + 250 gr suiker)
- 250 gram solo
- 4 eieren
- 65 gram bloem
Bereidingswijze
- Maak de boter zacht (niet smelten) en meng met 1 ei en ¼ broyage.
- Voeg, al kloppend, geleidelijk aan de rest van de eieren en de broyage toe tot alles mooi vermengd is tot één geheel. Meng er vervolgens de gezeefde bloem onder.
- Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en doorprik hem met een vork.
- Bestrijkde bodem met abrikozenjam en doe het deeg erop.
- Versier eventueel met reepjes bladerdeeg van ½ cm (zoals de typische frangipannekes)
- Bak gedurende 35 min. In een voorverwarmde oven op 180°C.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?