Ingrediënten voor 8 personen
- 3 eieren
- 150 gram amandelpoeder
- 150 gram bloemsuiker
- 120 gram bakboter
- 50 gram bloem
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram abrikozenconfituur
Bereidingswijze
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Smelt de boter op een zacht vuurtje
- - Doe alle ingrediënten in een kom
- - Roer goed alles fijn met een klopper
- - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt
- - Leg het bladerdeeg in de vorm en prik erin
- - Smeer er de abrikozenconfituur op
- - Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven op 180 °
- Tip:
- Je kan ze bedekken met glazuur of confituur.
- Je kan in de taart zelf, op de confituurlaag, partjes appel of peer leggen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?