frangipanetaart

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de boter zacht en doe er de suiker en het amandelpoeder bij.
  2. Voeg de losgeklopte eitjes en de bloem toe.
  3. Goed roeren tot je een homogene massa krijgt.
  4. Vet een ronde bakvorm in en leg er één vel bladerdeeg in.
  5. Prik er enkele gaatjes in met een vork en smeer dan een laagje abrikozenconfituur
  6. op de bodem.
  7. Giet dan het amandelmengsel in de vorm en werk de taart af met het tweede vel bladerdeeg.
  8. Het is het mooiste als je het deeg in reepjes legt en ze in een ruitjespatroon op de vulling legt.
  9. Bak 45 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Trijntje89 op 04 november 2012 om 20u38

Lekkere taart. Volgende keer ga ik wel experimenteren met amandel-extract want ik vindt dat hij wat meer amandel-/frangipanesmaak mag hebben.

Gepost door Monique_14 op 19 juli 2014 om 22u44

Héél goed recept, ik gebruikte al jaaaaren het zelfde frangipane recept, maar dit is wel super lekker, ook zonder extract! Bandankt hoor!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?