Ingrediënten voor 10 personen
- 200 g Solo vast
- 300 g suiker
- 2 eieren
- 1 dl. melk
- 1 flesje amandelextract
- 100 g amandelpoeder
- 175 g bloem
- 1 rond vel bladerdeeg
- 2 eetlepels abrikozenconfituur
- bloemsuiker
Bereidingswijze
- Margarine, suiker en eieren samen goed mengen.
- Dan amandelextract, amandelpoeder, bloem en melk erbij voegen.
- Goed mengen.
- Taartvorm lichtjes inboteren en er dan een vel bladerdeegbodem (zo gekocht) inleggen.
- Wat over de rand hangt, afsnijden.
- Deeg ingieten. Eventueel met rest van bladerdeeg figuur opleggen.
- Bakken op 180à190°C gedurende 35 à 40 minuten. Checken met priem of de taart klaar is.
- Taart uit de oven halen en even laten afkoelen.
- Na een 10-tal minuutjes ontvormen.
- Abrikozenconfituur (een tweetal eetlepels) opwarmen in een tas in de microgolfoven en over de taart uitsmeren terwijl ze nog warm is.
- Taart laten afkoelen.
- Wanneer de taart koud is : glazuur opstrijken.
- (Wit glazuur maak je van 5 lepels bloemsuiker op 1 lepel koud water. Goed mengen en openstrijken)
- (Doorzichtig glazuur maak je door een verhouding van 1 op 1 water met bloemsuiker aan de kook te brengen en even te laten doorkoken)
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Monique_14 op 09 december 2010 om 19u27
Met één flesje amandelextract bak ik 20 frangipannetaarten!! Normaal gezien volstaan ENKELE druppels,
Hoeveel sterren geef jij dit recept?