Recept 55***** (2 stemmen)

Frangipanetaart

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Margarine, suiker en eieren samen goed mengen.
  2. Dan amandelextract, amandelpoeder, bloem en melk erbij voegen.
  3. Goed mengen.
  4. Taartvorm lichtjes inboteren en er dan een vel bladerdeegbodem (zo gekocht) inleggen.
  5. Wat over de rand hangt, afsnijden.
  6. Deeg ingieten. Eventueel met rest van bladerdeeg figuur opleggen.
  7. Bakken op 180à190°C gedurende 35 à 40 minuten. Checken met priem of de taart klaar is.
  8. Taart uit de oven halen en even laten afkoelen.
  9. Na een 10-tal minuutjes ontvormen.
  10. Abrikozenconfituur (een tweetal eetlepels) opwarmen in een tas in de microgolfoven en over de taart uitsmeren terwijl ze nog warm is.
  11. Taart laten afkoelen.
  12. Wanneer de taart koud is : glazuur opstrijken.
  13. (Wit glazuur maak je van 5 lepels bloemsuiker op 1 lepel koud water. Goed mengen en openstrijken)
  14. (Doorzichtig glazuur maak je door een verhouding van 1 op 1 water met bloemsuiker aan de kook te brengen en even te laten doorkoken)

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 09 december 2010 om 18u27

Met één flesje amandelextract bak ik 20 frangipannetaarten!! Normaal gezien volstaan ENKELE druppels,

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie