Ingrediënten voor 8 personen
- 200 g margarine (vast)
- 300 g griessuiker
- 2 eieren
- 1/2 flesje amandelextract
- 100 g gemalen amandelen
- 175 g patisseriebloem
- 1 dl melk
- 1 vel bladerdeeg (koeltoog)
- abrikozenconfituur
- bloemsuiker
Bereidingswijze
- Margarine, suiker en eieren samen goed mengen.
- Dan amandelextract, amandelpoeder, bloem en melk erbij voegen.
- Goed mengen.
- Taartvorm lichtjes invetten en er dan een vel bladerdeegbodem (zo gekocht) inleggen.
- Wat over de rand hangt, afsnijden. Met vork gaatjes in prikken.
- Indien gewenst, wat abrikozenjam over de bodem smeren.
- Deeg ingieten. Eventueel met rest van bladerdeeg figuur opleggen.
- Bakken op 180 à 190°C gedurende 40 à 45' minuten. Checken met priem of de taart klaar is.
- Taart uit de oven halen en even laten afkoelen.
- Na een 10-tal minuutjes ontvormen.
- Abrikozenconfituur (een tweetal eetlepels) opwarmen in een tas in de microgolfoven en over de taart uitsmeren terwijl ze nog warm is.
- Taart laten afkoelen.
- Wanneer de taart koud is : glazuur opstrijken.
- (Wit glazuur maak je van 5 eetlepels bloemsuiker op 1 eetlepel koud water. Goed mengen en open strijken)
- (Doorzichtig glazuur maak je door een verhouding van 1 op 1 water met bloemsuiker aan de kook te brengen en even te laten doorkoken)
- Smakelijk !
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Annelicious op 04 november 2012 om 18u57
Dit is een echt succesnummer ! Superlekker :-)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?