frangipane

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 pakje kruimeldeeg
  • abrikozenconfituur
  • 300 g kristalsuiker
  • 200 g amandelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 200 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 scheut amaretto

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. De eieren splitsen en de eierdooiers samen met de suiker en het amandelpoeder vermengen.
  3. Vervolgens boter, bloem en amaretto toevoegen.
  4. Het eiwit stijfkloppen met de vanillesuiker en voorzichtig onder het mengsel spatelen.
  5. Een springvorm bekleden met kruimeldeeg, met een vork enkele gaatjes in de bodem prikken en er een laagje abrikozenconfituur op smeren.
  6. Het deeg in de vorm gieten.
  7. ongeveer 60 minuten bakken op 180 graden. Je kan altijd testen of de taart klaar is door er met een breinaald in te prikken. Deze moet er droog weer uitkomen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door morgana_2 op 28 september 2010 om 15u47

wel goed maar veel teveel suiker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?