Frangipane taart

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Solo tot een romige massa kloppen.
  2. Eieren, suiker en amandelessences toevoegen.
  3. Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen.
  4. 5 min. laten kloppen.
  5. Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in.
  6. Smeer een rijkelijke laag abrikozenconfituur op het bladerdeeg.
  7. Verder vullen met het frangipane beslag.
  8. Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand.
  9. Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag.
  10. Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C
  11. Voor het glazuur meng je beetje bij beetje het water door de poedersuiker. Strijk wat glazuur op de taart.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door trischtje op 18 september 2018 om 18u33

ik heb maar 150 gr bloem gebruikt, anders vind ik het te droog

Gepost door Werner666 op 27 november 2018 om 16u32

Mag ik weten welke bakvorm (grootte) je gebruikt ?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?