Ingrediënten voor 4 personen
- 4 forellen
- 3 stronkjes witloof
- 200 gr wit van prei
- 60 gr solo, bakken en braden
- 1/2 citroen (sap)
- 1 dl droge witte wijn
- 3 dl visfumet
-
2 dl Solo Crèmefine Licht
- vlokjes hoeveboter
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Was en snij het witloof en de prei in julienne (reepjes).
- Indien nodig reinig de forellen.
- Stoof in aparte kookpotten het witloof en de prei aan in solo , voeg citroensap toe aan het witloof, kruid met pezo.
- Pocheer de forellen ongeveer 20 minuten in de witte wijn met visfumet.
- Haal ze uit de kookpot, hou warm, laat het kookvocht tot een derde inkoken.
- Roer de room erdoor en laat nogmaals inkoken tot de helft.
- Kruid met pezo en klop er enkele vlokjes hoeveboter door.
- Leg de forellen op hete borden, strooi er het witloof en prei over, en de saus.
- Serveer met gekookte aardappelen, versier met gehakte peterselie.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?