Ingrediënten voor 4 personen
- 4 schoongemaakte forellen
- 3 venkelknollen
- 3 sjalotten, fijn gesnipperd
- 14 blaadjes salie (6 grofgehakt)
- 6 el balsamico-azijn
- 4 el notenolie
- olijfolie
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de venkelknollen en snij in partjes, stoom ze beetgaar, bij gebrek aan stoommachine, even blancheren in kokend water, goed laten uitlekken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hierin de venkel goudbruin, kruid met pezo.
- Kruid de forellen in de buikholte met pezo en steek er 2 blaadjes salie in.
- Bestrijk de forellen met wat notenolie en schik ze op een ingeoliede bakplaat.
- Zet de forellen in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 12 à 14 minuten gaar, draai ze halverwege baktijd om. Zet de oven uit en laat ze even nagaren.
- Salievinaigrette: Kleur de sjalotten even aan in notenolie, voeg de grofgehakte salie toe en blus met balsamico-azijn, kruid met pezo.
- Schik de forellen op warme borden, overgiet met een lepel vinaigrette, en serveer met de gebakken venkel en gekookte aardappelen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?