De vis wordt op z’n geheel gebakken. Knip wel de staart en vinnen van de forellen.
Maak enkele ondiepe insnijdingen in één zijkant van de forellen. Zo kan de kruidenboter het visvlees extra smaak geven.
Neem een ruime braadslee en zet ze op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in.
Leg de forellen in de hete boter en bak ze ongeveer anderhalve minuut langs elke zijde.
Leg de forellen met de ingesneden huid naar boven en leg op elke vis een portie van de kruidenboter.
Gaar de forellen ongeveer 20 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.
Aardappelen en de waterkers:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. (Kook de aardappelen niet te ‘plat’.) Giet ze af en zet ze opzij tot kort voor het serveren.
Snij de aardappelen in hapklare stukken of in dikke schijven.
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een braadpan.
Bak de stukken aardappel goudbruin, op een matig vuur. Kruid de aardappelen tussendoor met een snuifje zout.
Spoel intussen de waterkers schoon. Beschadig de blaadjes niet met een te harde waterstraal. Verwijder ook de taaiste steeltjes.
Gebruik grote borden. Serveer elke tafelgast een forel en schep er gebakken aardappelen bij en een toefje waterkers.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door brigitte58 op 03 juni 2014 om 17u04
gewoonweg een lekker gerechtje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?