Forel met gebakken witloof, amandelen en spek

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo beide filets los van de graat.
  2. Snijd de graat uit de filets, zodat kop en staart blijven vasthangen.
  3. Dit kunt u vragen aan de visboer.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Bestrijk een ovenplaat in met een weinig olie en kruid de plaat lichtjes met pezo, schik er de forellen op.
  6. Bak de spekblokjes licht aan in een weinig olie.
  7. Pluk de rozemarijnblaadjes en snipper deze fijn.
  8. Meng de walnotenolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en de rozemarijn en lepel dit op de forellen.
  9. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in de oven.
  10. Verwijder buitenste blaadjes en de bittere kern van het witloof en snij vervolgens in plakjes van 3 cm dik.
  11. Bak het witloof goudbruin in wat solo en kruid met pezo.
  12. Leg het witloof op warme borden, leg de forellen er bovenop en serveer met gekookte aardappelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?