Forel met gebakken witloof, amandel, spek en rozemarijn 2

3 (3)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo de beide filets los van de graat.
  2. Snijd de graat uit de forel zodat de kop en de staart blijven vasthangen.
  3. Bestrijk een ovenplaat met een weinig olie, kruid de plaat lichtjes met peper en zout en schik er de forellen op.
  4. Bak de spekblokjes kort aan in een weinig olie.
  5. Pluk en snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
  6. Meng de walnootolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en rozemarijn en lepel dit op de forellen. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Snijd de kern uit het witloof en snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
  8. Bak het witloof goudbruin in de Solo en kruid met peper en zout.
  9. Schik het witloof op de borden, leg de forellen er bovenop en serveer.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Piet Goossens op 15 juli 2014 om 15u40

Heel lekker, fris en gezond!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?