Recept 15* (1 stem)

Forel in tomatensaus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de forellen schoon onder stromend water, dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Kruid de forellen met pezo, ook de binnenzijde.
  3. Snij een kruis op de kop van de tomaten en dompel ze tientellen in kokend water, laat afkoelen in ijskoud water.
  4. Verwijder schillen en zaad en snijd de tomaten in blokjes.
  5. Maak de olijfolie warm in een antikleefpan, fruit hierin de gesnipperde sjalot en knoflook.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met pezo.
  7. Bak de tomaten gaar en zacht tot een dikke saus.
  8. Leg de forellen in de saus en laat ze daarin gaar worden, ongeveer 15 minuten, draai halverwege gaartijd de vissen voorzichtig om en strooi er peterselie over.
  9. Leg de forellen op warme borden.
  10. Proef de saus, voeg wat citroensap toe, en kruid eventueel nog wat bij met pezo.
  11. Giet de tomatensaus over de forellen.
  12. Serveer met gekookte aardappelen of penne.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie