Forel in papillot met sinaasappel en munt

Op zoek naar eer heerlijk BBQ recept met vis? Serveer deze papillot met forel, sinaasappel en munt als origineel smaakbommetje van je bbq deze zomer!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Spoel de forellen grondig onder koud stromend water en dep ze zorgvuldig droog. Peper en zout de vissen aan de binnen- en de buitenkant.
  3. Borstel vier stroken aluminiumfolie in met Solo Vloeibaar en leg er de vissen op.
  4. Schil het oranje gedeelte van de sinaasappelschil met een dunschiller (zonder het bittere witte gedeelte). Snijd de schil in fijne reepjes.
  5. Leg de schilletjes in een pannetje met koud water. Breng aan de kook en laat één minuut doorkoken. Giet af en houd de sinaasappelschilletjes opzij.
  6. Verdeel de sinaasappelschilletjes over de vier forellen. Leg op elke vis ook een paar verse muntblaadjes en bestrooi met wat venkelzaad.
  7. Plooi de vispapillotten goed hermetisch dicht.
  8. Schuif de pakketjes in de voorverwarmde oven. Laat gedurende 20 minuten garen en serveer. Liever op de barbecue? Kan ook: leg de papillotten dan 20 minuten op de
  9. gloeiend hete grill.

Tip

Serveer Thaise rijst of Indische basmatirijst bij deze vispapillotten. Lekker oosters!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door soda40 op 16 juni 2014 om 13u42

zeker uit te proberen zoals ik het lees mjam

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?