Bereidingswijze
- Ingrediënten :
- 500 gr gele of bruine linzen
- 2 1/2 liter water
- 2 fijngehakte uien
- 1 geraspte wortel
- 2 gekneusde teentjes knoflook
- 1 in stukjes gesneden stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 5 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 theelepel azijn
- Bereiding:
- Was de linzen, laat ze uitlekken en doe ze in een grote pan
- Voeg alle ingrediënten toe, behalve de azijn en breng alles aan de kook
- Laat de soep 45-50 minuten zachtjes trekken tot de linzen gaar zijn
- Verwijder de laurierbladeren
- Pureer de soep in een keukenmachine of draai hem door een roerzeef
- Roer de azijn erdoor, warm hem nog even op en serveer direkt
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?