Altijd weten wat je gaat eten?
Foki of linzensoep
Bereidingswijze
- Ingrediënten :
- 500 gr gele of bruine linzen
- 2 1/2 liter water
- 2 fijngehakte uien
- 1 geraspte wortel
- 2 gekneusde teentjes knoflook
- 1 in stukjes gesneden stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 5 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 theelepel azijn
- Bereiding:
- Was de linzen, laat ze uitlekken en doe ze in een grote pan
- Voeg alle ingrediënten toe, behalve de azijn en breng alles aan de kook
- Laat de soep 45-50 minuten zachtjes trekken tot de linzen gaar zijn
- Verwijder de laurierbladeren
- Pureer de soep in een keukenmachine of draai hem door een roerzeef
- Roer de azijn erdoor, warm hem nog even op en serveer direkt
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?