Foccadia tuno
Tonijn uit blik is gegaard en wordt vaak in allerlei salades gebruikt. Verse tonijn is rood en heeft veel weg van biefstuk. Het is best de verse tonijn niet door te garen en enkel de kanten aan te bakken. Het vlees droogt namelijk uit. Tonijn wordt ook vaak rauw geserveerd.
15 min
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 focaccia brood
- Becel Omega 3 Plus
- 1 bolletje mozzarella light
- 1 blikje tonijn op eigen nat
- 1 el kappertjes
- 4 zwarte olijven
- verse oregano
- verse basilicum
- peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Laat de tonijn uitlekken. Snij de mozzarella en de olijven in plakjes en ris de blaadjes van de takjes oregano.
- Snij de focaccia in de lengte door en besmeer de helften met Becel Omega 3 Plus. Verdeel er eerst de plakken mozzarella over en dan achtereenvolgens de tonijn, kappertjes en plakjes olijf. Breng op smaak met peper en de verse oregano.
- Zet de focaccia 5 minuten onder de grill. Garneer met de verse basilicum en serveer direct.
Tip
Lekker met een groen slaatje.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?