Recept 05 (0 stemmen)

Focaccia met kaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
100 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Zeef 500 g bloem boven het aanrecht. Meng de bloem met 1 tl zout. Voeg het warme water langzaam toe en begin daarbij te kneden.
  2. Voeg als het deeg erg stevig aanvoelt een lepeltje water toe en als het te zacht is een lepeltje bloem. Voeg 4 eetlepels olie toe en kneed met de hand totdat het deeg glad en soepel maar compact is (ca. 10 minuten).
  3. Maak een bal, leg in een kom en dek die af met een doek. Laat 60 minuten rusten op een warme plaats.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het deeg nog even op het met bloem bestoven aanrecht. Vorm het tot een bal. Rol deze heel dun uit.
  5. Vet een bakblik met een eetlepel olie in. Leg het deeg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de kaas over het deeg, bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met wat (grof) zout.
  6. Bak 20 minuten in de oven op 200°C. Snijd in punten.
Tip

Bestrijk het deeg eerst met Bertolli Pesto Rosso. Dat geeft een heerlijke tomatensmaak aan de focaccia.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie