Recept 45**** (7 stemmen)

Florentijnse eieren met ciabatta en een licht kerriesausje

Dit is een recept van

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en voeg een scheutje azijn en zout toe. Neem de pan van het vuur en breek de eieren er voorzichtig in zodat het eiwit mooi bij elkaar blijft en het terug een ei vormt.
  2. Laat dit 6 minuten staan. Neem de eieren uit de pan en leg ze in een kom warm water om de azijnsmaak te verwijderen. Zweet het kerriepoeder aan in een klontje Solo en blus af met de witte wijn.
  3. Voeg de honing en de room toe. Laat dit lichtjes inkoken en breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Smelt de Solo in een pan en voeg de spinazieblaadjes toe. Blijf roeren tot de spinazie gaar is en breng op smaak met de nootmuskaat en een snuifje zout en peper.
  5. Snij de ciabatta’s doormidden en toast ze onder de grill. Leg de spinazie in het midden en leg het ei erbovenop.
  6. Nappeer met de kerriesaus.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Piet Goossens op 15 juli 2014 om 14u55

Heel lekker fris en gezond!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie