Recept 05 (0 stemmen)

Flensjes met champignons

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 50 gr boter, plus iets extra’s voor de schaal. 100 gr champignons in dunne plakjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 50 ml cognac, een hoeveelheid bechamelaus, 3 eetlepels parmezaan.
  2. Voor 12 flensjes:
  3. 100 gr bloem, 2 eieren, 250 ml melk, 25 gr boter, neutrale olie, zout.
  4. Bereiding: Zeef de bloem en roer er grondig de eieren en 3-4 melk door. Het beslaf moet tamelijk dun zijn. Smelt de boter in een bain marie of hittebestendige kom boven een pan pruttelend water, laat hem bijna helemaal afkoelen en roer hem door het beslag. Voeg zout naar smaak toe, roer opnieuw een paar minuten met een kleine garde en laat beslag minstens 1 uur staan. Bestrijk de bodem van de flensjespan met olie, verhit hem en giet er 2 eetlepels beslag in. Draai de pan schuin rond zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt. Bak 3-4 minuten tot de onderkant goudbruin is, keer hem met een spatel en bak ook aan de andere kant in een paar minuten goudbruin.
  5. Verhit de oven tot 200°C. Beboter een ovenschaal. Smelt de helft van de boter in een koekenpan. Bak daarin de champignons 5 minuten op laag vuur: roer af en toe. Voeg de peterselie toe, doe er zout en peper naar smaak bij, giet er de cognac in en laat alles 3-4 minuten pruttelen tot de vloeistof verdampt is. Bestrijk elk flensje met 1 eetlepel bechamel, leg daarop 1 eetlepel champignons en rol het flensje op. Leg er naast elkaar in de beboterde ovenschaal en giet er de rest ven de bechamel overheen, bestrooi alles met kaas en verdeel er de rest van de boter over. Zet de schaal 10 -15 minuten in de oven.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie