Ingrediënten voor 4 personen
- 120 g griessuiker
- 100 g bloem
- 2 dl melk
-
10 g Solo Vloeibaar
- 2 sinaasappels
- 2 eieren
- 1 kleine ananas
- 12 gedroogde vijgen
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze
- Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit.
- Bestrooi de schijven met 25 g suiker.
- De rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 g suiker en een beetje water.
- Als de ananasjam is afgekoeld, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen onder.
- Met een canneleermesje haalt u 4 lange schillen van de sinaasappelen, voor u ze perst.
- Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, Solo vloeibaar, suiker en zout toe.
- Bak vier flensjes die u vult met compote en dichtbindt met een reepje sinaasappelschil.
- Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven.
- Bak de ananasschijven in Solo mooi bruin.
- Deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken.
- Zet het flensje op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door petoeke op 12 mei 2010 om 22u36
Ik heb he receptje meegenomen naar mijn schriftje.heel hartelijk dank ervoor !
Hoeveel sterren geef jij dit recept?