Flan van tarbot en langoustine met waterkerssaus

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een court-bouillon klaar in een grote kookpan en breng hem op een hevig vuur aan de kook. Doe er de langoustines in, wacht tot de bouillon weer kookt en haal de langoustines er dan onmiddellijk uit. Laat ze uitlekken en lauw worden, pel ze en leg ze opzij.
  2. Stoom de tarbotfi lets gedurende 5 minuten. Ontdoe ze dan van het dunne zwarte membraan dat kan achterblijven en laat ze afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Meng in een slakom de eieren met het tomatenconcentraat, de Solo Crèmefine Licht en de kreeftensoep. Doe er een beetje zout en peper bij en meng alles zonder het te doen schuimen. Voeg er dan de tarbot in kleine stukjes aan toe.
  5. Verdeel de bereiding over 6 grote en vooraf met Solo ingestreken ovenschaaltjes en druk 3 langoustines lichtjes op de bovenkant aan.
  6. Plaats de ovenschaaltjes op een grote ovenschotel. Giet er tot op halve hoogte kokend water in, schuif de schotel in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  7. Maak ondertussen de saus klaar: was de waterkers, ontdoe ze van de blaadjes en dompel die 30 seconden in een grote ketel met kokend zout water. Haal ze er dan uit met een schuimspaan, laat ze uitlekken en meng ze met de Solo Vloeibaar. Breng op smaak en zet de saus opzij. Zodra de fl ans uit de oven komen, dien je ze op met de waterkerssaus.


Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 30 september 2009 om 16u48

Je kan dit gerecht zowel koud als warm opdienen, dus je kan het ook volledig op voorhand afbakken. Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?