Recept 05 (0 stemmen)

Flammkuchen met spek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

HOOFDGERECHTEN ANDERS

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, de gist, 1/4 van de olijfolie, het handwarme water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  2. Verhit intussen in een grote koekenpan de laatste olijfolie. Bak de uienringen met een snuf zout op matig vuur in 10 min. zacht.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 C. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 20 x 30 cm.
  4. Leg het deeg op de bakplaat. Besmeer met de crème fraîche en beleg met de uienringen en het spek. Strooi er de kaas over.
  5. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Bron: Jumbo

Tip

Voedingswaarden per portie Energie (Kcal) 681 Koolhydraten (G) 55 Eiwitten (G) 21 Vet (G) 41

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?