Ingrediënten voor 4 personen
- 150 ge amandelmeel
- 150 gr bloemsuiker
- 100 gr boter
- 150 gr eiwit
- 50 gr bloem
- amandelschilfers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de boter tot ze goudbruin kleurt en laat terug afkoelen.
- Klop de eiwitten lichtjes op tot ze een beetje schuimen. Voeg de bloemsuiker, de gezeefde bloem en het amandelmeel toe en klop verder op.
- Voeg de boter toe en roer tot een gladde, glanzende massa.
- Verdeel het deeg over de ingevette en bebloemde vormpjes. Werk af met een amandelschilfer.
- Bak ze goudbruin in 12 tot 15' op 200°C en laat ze afkoelen op een bakrooster.
- De financiers zijn op hun best als ze overnacht hebben!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?