Filotaartjes met appel

1 (1)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    5 el Solo
  • 10 vellen filodeeg
  • 4 appels (vb. golden delicious)
  • 4 el demerarasuiker (zeer fijne rietsuiker)
  • poedersuiker om te bestuiven
  • My Carte d'Or Caramel-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Smelt de Solo in de microgolfoven
  3. Beleg 2 bakplaten met bakpapier
  4. Bestrijk elk filodeegvel met de gesmolten Solo, vouw het deeg dubbel en bestrijk nogmaals met de Solo.
  5. Breng elk filodeegvel met beide handen voorzichtig samen tot een cirkel van 12 à 13 cm.
  6. Plooi het deeg een beetje naar binnen, zodat er plooien ontstaan
  7. Leg de filobakjes op de bakplaten
  8. Schil de appels, verdeel in 4 delen, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer fijne schijfjes.
  9. Schik de appelschijfjes tussen de plooien van de filobakjes
  10. Bestrijk alles met gesmolten Solo en bestrooi met de amandelschilfers en de suiker.
  11. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het filodeeg goudbruin is.
  12. Haal de filotaartjes uit de oven en bestuif met poedersuiker. Serveer ze warm met een My Carte d'Or Caramel-ijs.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?