Ingrediënten voor 4 personen
- 10 vellen filodeeg
- 4 appels (vb. golden delicious)
-
5 el Solo
- 4 el demerarasuiker (zeer fijne rietsuiker)
- poedersuiker om te bestuiven
- My Carte d'Or Caramel-ijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Smelt de Solo in de microgolfoven
- Beleg 2 bakplaten met bakpapier
- Bestrijk elk filodeegvel met de gesmolten Solo, vouw het deeg dubbel en bestrijk nogmaals met de Solo.
- Breng elk filodeegvel met beide handen voorzichtig samen tot een cirkel van 12 à 13 cm.
- Plooi het deeg een beetje naar binnen, zodat er plooien ontstaan
- Leg de filobakjes op de bakplaten
- Schil de appels, verdeel in 4 delen, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer fijne schijfjes.
- Schik de appelschijfjes tussen de plooien van de filobakjes
- Bestrijk alles met gesmolten Solo en bestrooi met de amandelschilfers en de suiker.
- Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het filodeeg goudbruin is.
- Haal de filotaartjes uit de oven en bestuif met poedersuiker. Serveer ze warm met een My Carte d'Or Caramel-ijs.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?