Recept 55***** (1 stem)

Filotaartjes met appel

Dit is een recept van

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Smelt de Solo in de microgolfoven
  3. Beleg 2 bakplaten met bakpapier
  4. Bestrijk elk filodeegvel met de gesmolten Solo, vouw het deeg dubbel en bestrijk nogmaals met de Solo.
  5. Breng elk filodeegvel met beide handen voorzichtig samen tot een cirkel van 12 à 13 cm.
  6. Plooi het deeg een beetje naar binnen, zodat er plooien ontstaan
  7. Leg de filobakjes op de bakplaten
  8. Schil de appels, verdeel in 4 delen, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer fijne schijfjes.
  9. Schik de appelschijfjes tussen de plooien van de filobakjes
  10. Bestrijk alles met gesmolten Solo en bestrooi met de amandelschilfers en de suiker.
  11. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het filodeeg goudbruin is.
  12. Haal de filotaartjes uit de oven en bestuif met poedersuiker. Serveer ze warm met een My Carte d'Or Caramel-ijs.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?